Wat doet Yvoor?

Yvoor begeleidt ouders, kinderen en gezinnen (maar ook het netwerk) met respect voor het verschil.

Vaak is het moeilijk om na een scheiding een nieuwe balans te vinden. De de invulling van het ouderschap na de scheiding kan in de nieuwe situatie best moeilijk zijn. Ook als mensen al langer gescheiden zijn. Dit komt bijvoorbeeld als er bij één van beide ouders (ingrijpende) veranderingen plaatsvinden, zoals een nieuwe partner, een verhuizing, een kindje uit een nieuwe relatie, enz. Hoe ga je ermee om, als er iets van je gevraagd wordt wat erg moeilijk voor je is, zo niet soms indruist tegen dat wat je voelt of waar je voor staat? Yvoor begeleidt ouders, kinderen en gezinnen (maar ook het netwerk) in deze situatie. 

Bij Yvoor zijn we geïnteresseerd in de persoon die bij ons in begeleiding is, maar ook in de relaties en de verschillende contexten (situaties) waarin mensen zich bewegen. We zijn er namelijk van overtuigd dat veel factoren meespelen in het ontstaan en veranderen van moeilijke situaties. Om die reden zullen de mensen die bij ons komen altijd uitnodigen om verschillende invloeden onder de loep te nemen en te onderzoeken welke steunend of storend zijn.

Nieuwsgierigheid, tolerantie en respect voor het verschil is belangrijk voor ons. We zijn ons bewust dat wij als begeleider, therapeut, coach of counselor een gast zijn in jullie de leefwereld.

Hieronder staan een aantal vormen omschreven waarin wij ondersteuning kunnen bieden die jullie helpt bij de overgang van een kerngezin naar twee eenoudergezinnen. Na een eerste gesprek kijken we samen welke aanpak voor jullie het best passend is. 

Aanbod

Ouderschap en scheiding

Kind en scheiding

Groepstrajecten

Opleidingsinstituut

Het kennis- en expertisecentrum in Limburg voor (complexe) scheidingen en relaties

Contact

Heb je vragen of ben je benieuwd of wij je kunnen helpen?