Tijdens het begeleidingstraject is er ruim aandacht voor de gevoelens van kinderen om van daaruit veerkracht te vergroten.
Over kinderen die opgroeien in een omgeving van aanhoudend conflict of conflictscheidingen is veel geschreven en onderzoek naar gedaan. Ze lopen risico op emotionele, psychologische en sociale problemen, ervaren vaak intense stress, gevoelens van angst en onzekerheid, en kunnen moeite hebben met het opbouwen van gezonde relaties. Conflicten ondermijnen vaak de veilige hechting met ouders, wat essentieel is voor hun emotionele ontwikkeling. Daarnaast kan blootstelling aan destructieve interacties leiden tot gedragsproblemen, mentale gezondheidsproblemen en verminderde schoolprestaties. Het opgroeien in een dergelijke omgeving beïnvloedt niet alleen het heden, maar kan ook negatieve patronen creëren die doorwerken in de toekomst.
Tijdens het begeleidingstraject is er ruim aandacht voor de belevingswereld van het kind. We bieden we kinderen een veilige plek om hun emoties te begrijpen en te verwerken. We helpen hen om te leren omgaan met de stress en onzekerheid die ontstaat door conflict, zodat zij zich weer veilig en gezien voelen. Samen werken we aan het versterken van hun veerkracht en het herstellen van vertrouwen in hun omgeving. Met gerichte begeleiding ondersteunen we kinderen bij het ontwikkelen van gezonde manieren om hun ervaringen een plek te geven en zich emotioneel stabiel te voelen, zodat ze weer vrij kunnen groeien en ontdekken.
Het kennis- en expertisecentrum in Limburg voor complexe gezinsrelaties
Contact
Heb je vragen of ben je benieuwd of wij je kunnen helpen?