Ik ben Yvo

Een voorleesboek voor kinderen met gescheiden ouders.

Yvo is een vrolijke olifant.
Zijn ouders zijn uit elkaar en
dat vindt hij soms een beetje moeilijk.
Hoe gaat Yvo daar mee om?

‘Ik ben Yvo’ is voortgekomen uit een behoefte voor meer kinderboeken met echtscheiding als thema en is een samenwerking tussen Orjana Ploemen en Yvonne Hanssen van Yvoor en Jolien Paulussen.

Yvo is een kleine olifant, die net zoals veel kinderen te maken krijgt met een vorm van verlies. In het verhaal van dit boekje zijn de ouders van Yvo gescheiden en wonen in twee huizen.
Tijdens een scheiding, maar ook bij andere vormen van rouw, zal een kind altijd opnieuw een weg moeten vinden in de nieuwe situatie waar het mee te maken krijgt. Niet alleen kinderen zoeken een nieuwe weg, volwassenen zoeken deze net zo goed. Alleen ziet de praktische, maar ook emotionele wereld van kinderen er vaak heel anders uit.
Op dit moment leven we in een wereld vol oordelen. Vaak hebben we nog sneller een oordeel over de ander, dan dat we durven stilstaan bij onszelf. In dit prentenboek willen we kinderen laten zien dat, hoe je omgeving ook reageert of hoe je situatie er ook uit ziet en wat er ook tegen je gezegd wordt, je altijd een eigen stem en gevoelens hebt. Deze eigenheid is wat jou, jou maakt. En met die eigenheid ben jij precies goed zoals je bent!

Bestellen? Neem contact op met info@yvoor.com.