Als je gaat scheiden van je partner en jullie kunnen en willen samen als ouders een goede regeling voor jullie kind, dan kunnen jullie voor een begeleidingsvorm kiezen zoals mediation of bemiddeling.

Mediation of bemiddeling kan echter ook als je bijvoorbeeld een verschil van inzicht over de scheiding hebt. Of het niet eens wordt over de regelingen van de kinderen. Mediation kan in situaties vóór, tijdens, maar ook na de scheiding zinvol zijn.

Bij mediation of bemiddeling is het uitgangspunt dat jullie samen tot een oplossing willen komen die voor jullie allemaal aanvaardbaar is. Dit betekent dat jullie de bereidheid voelen om samen water bij de wijn te doen, bereid zijn naar elkaars standpunten te luisteren en hierin samen met de mediator of bemiddelaar van Yvoor tot consensus willen komen.

Niet de (juridische) scheiding is het doel, maar het maken van dusdanige afspraken dat er aandacht is voor het leven na de scheiding waarin jullie weer een nieuwe fase tegemoet gaan.

Geen enkel scheidingsproces verloopt identiek en de begeleiding door ons is daardoor ook maatwerk.

Wanneer er kinderen bij de scheiding betrokken zijn, nemen zij bij ons een centrale rol in. Kinderen willen zich groot en sterk houden voor hun ouders, zij houden vaak hun gevoelens voor zich. Hierdoor kan hun eigen emotionele proces/worsteling op de achtergrond raken. Wij kunnen kinderen begeleiden bij dit proces (zie kindercoaching bij scheiding).